pojarnaturnir1310132На 17.05.2016 година от 09.00 часа в град Троян ще бъде даден старта на зонално състезание по пожароприложен спорт, организирано от регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Ловеч и спортен клуб по пожароприложен спорт „Огнеборец” –Ловеч. В състезанието ще вземат участие представителните отбори на  регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението” – Велико Търново, Габрово и Плевен.

Целите на  на състезанието са:

  1. Проверка умението, издръжливостта, физическата подготовка, повишаване  професионалното и спортно майсторство на състезателите и служителите от РДПБЗН – Ловеч, Велико Търново, Плевен и Габрово, практикуващи пожароприложен спорт и класиране за участие в Републикански преглед в гр. Варна.
  2.    Популяризиране на пожароприложния спорт и пожарникарската професия сред обществото.
  3. Подобряване взаимодействието и сътрудничеството между служителите от РДПБЗН – Ловеч, Велико Търново, Плевен и Габрово.

Зоналното състезанието ще се проведе по следните дисциплини:

– Изкачване с щурмова стълба;

– 100-метрова пътека с препятствия;

– Пожарна щафета 4´100м с препятствия;

– Бойно разгръщане от мотопомпа.

 

Дисциплината „Изкачване с щурмова стълба” ще се проведе в двора на районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”- Троян, а останалите дисципилни ще бъдат проведени на стадион „Чавдар” – гр. Троян.

Мероприятието е включено в спортния календар на Българската федерация по пожариприложен спорт за 2016 г. и се провежда всяка година на ротационен принцип.