На 17 май, около 18.00 часа пред дома му в с.Дойренци е открит трупа на 60 годишен мъж от селото. Незабавно на мястото на произшествието е изпратен полицейски екип и е извършен оглед. Установено е, че се касае за самоубийств, което е извършено с малокалибрен самоделен револвер. В дома на лицето са открити и предсмъртни писма. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицаи от РУ Угърчин са иззели 1 кг. нарязан тютюн без български акцизен бандерол при проверка на частен дом в града. Спрямо 66-годишния собственик на жилището е взето административно отношение и му е съставен акт по ЗАДС.

В РУ Угърчин се разследват причините за възникнал в ранните часове на 17 май пожар в двуетажна масивна къща в с.Лесидрен. Имота е собственост на 74 годишен мъж от гр.Плевен. Изгорели са около 150 мпокривна конструкция, постройки използвани за работилница и гараж, л.а. «Ауди» , стопански инвентар и др.

 За времето от 02 до 15 май 2017 год. в хода на специализирана полицейска операция полицаи от РУ Троян са проверили 610 лица и 460 МПС, като за установени нарушения са съставени 122 акта, 59 глоби с фиш и са образувани 6 досъдебни производства.

На 17 май на територията обслужвана от РУ Ловеч е проведена полицейска операция. Обходени са 20 села, проверени са 48 МПС и 62 лица. За установени нарушения са съставени 16 акта и 5 глоби с фиш.

 В РУ Луковит е образувано бързо производство срещу 52-годишен, криминално проявен мъж от с.Румянцево, който е управлявал мотопед «Априлия» нерегистриран по съответния ред.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу четирима жители на града, на възраст 17,18, 21 и 29 години, които са установени от полицейските служители в момент на товарене на 11 бр. листи поцинкована ламарина от склад в гр.Ловеч. Работата по случая продължава.