biblchitatel1912151На 17 декември 2015 година в отдел “Изкуство” на библиотеката се връчиха ежегодните награди “Читател на годината”. В първа възрастова подгрупа на “Ученици” до 10-годишна възраст беше отличена Йонна Йорданова, първокласник от ОУ “Христо Никифоров”, с класен ръководител г-жа Минкова. Родена е през 2008 г..Читател на Детски отдел от детската градина. Обича историите за Франклин и народни приказки.

Във втора възрастова подгрупа, деца от 11-13-годишна възраст наградата получи Лидия Димитрова, седмокласничка от ОУ “Васил Левски”, с класен ръководител г-жа Георгиева. Лидия е на почетното трето място в електронния списък на Детски отдел, включващ около 700 деца, ползващи библиотеката. Родена е през 2002 година. Един от най-сериозните и целенасочени читатели.Прави впечатление със скромност, старателност, любопитство към непознатото и стремеж към точност, с натрупани знания и способности да се ориентира бързо в намирането на необходимата й литература.
При възрастните в категория „Дългочетие” беше награден Детелин Христофоров Димитров. В следващата категория „Четящо семейство” Атанаска Райкова Вълчева и
Мария Тихомирова Вълчева и в категория „Млад читател” Ралица Цветанова Стайкова