ploshtadka1805131Валентин Вълев Председател на сдружение „Зона Ловеч”

На 15.05.2013 г. Ловеч се сдоби с нещо ново, а именно площадка с тенис маси и още нещо.

След създаване, през миналата година, на ПРАВИЛНИК ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТНИ ИНИЦИАТИВИ НА ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ И ОБЕДИНЕНИЯ ОТ ОБЩИНА ЛОВЕЧ и последвалото одобрение на три проектни предложения се стигна и до окончателни резултати. Това е първият изпълнен и реализиран, от трите проекта, зад който стои сдружение “Зона Ловеч” и усилията на неговия председател. Разбира се подкрепени от Община Ловеч, за което изказваме специални благодарности.

        Ново изградената площадка се намира в квартал “Здравец” и съвсем скоро ще се радва на първият проведен там турнир по тенис на маса за деца. Той ще бъде организиран само за децата от квартала по повод предстоящия празника на ж.к. “Здравец”.

ploshtadka1805132Освен тенис масите има и нещо много интересно – като пътечка за бягане, с което се дава посоката и началото на изграждане на т.н. уреди за уличен фитнес.

Пожелаваме на всички приятна игра, незабравими емоции около масите за тенис и  много спортно майсторство!

Също така ще Ви помолим да ги пазите здрави, да ги ползвате по предназначение, за да ги имаме и да им се радваме дълго време!

10 коментара

  1. jikev, това мое твърдение е основано на твоето бездействие като председател на квартален съвет защото е факт , че няма нито един предложен проект от граждани от твоя квартал за финансиране по този правилник за тази година.
    Когато стане факт първия реализиран проект по този Правилник в кв.Гозница, чак тогава ще е факт, че ти си свършил някаква работа.

    И не ме занимавай с протоколи и събрания от които няма реално никаква полза за съкварталците ти, а всичко си е останало само на хартия . От твоите протоколи и събрания всички виждат на какво е заприличал кв.Гозница…

  2. Kak можеш да твърдиш :
    “” че един председател на квартален съвет избран от хората не ги е информирал вече година, че имат възможност да получат финансиране от общината за квартала в които живеят, а и самия той нищо не е направил по този въпрос,””
    без да имаш информация по твърдението си?

    Ако и по други въпроси изказваш така компетентно, ще трябва да намаля доверието в думите ти…

    На следващия Кв. съвет ще те поканя, за да събереш малко инфо и да не се излагаш така.

  3. jikev , проблема изобщо не е в сроковете, а е в това, че един председател на квартален съвет избран от хората не ги е информирал вече година, че имат възможност да получат финансиране от общината за квартала в които живеят, а и самия той нищо не е направил по този въпрос, но сега тръгнал да ми говори за срокове на програми по които едни други хора с доброволен труд са направили нещо добро за квартала си.

    Браво бе jikev , браво …

  4. Ок, прав си!
    Признавам се за победен!
    Виновен съм, че се възхитих от (обърканите в главата ми) сроковете!

  5. jikev, пак говориш на разбъркано 🙂
    Оставам с впечатлението, че ти или никога не си чел въпросният правилник и условията за получаване за финансиране по него или ако си го чел, то нищо не си разбрал защото уж си решил да опиташ, а това означава да подготвиш проект, но пък си имал проблеми и си изпуснал срока.

    Ти изобщо нямаш ни най-малка представа, че този правилник ти дава право да поискаш от общината помощ при изготвяне на проектното си предложение, нещо повече, още преди да си направил каквото и да е ти трябва първо да отидеш в общината и да получиш информация дали е допустимо финансиране за идеята която имаш за проект и чак когато установиш , че може да се финасира идеята ти, тогава започва процедурата по изготвяне на проекта.

    Този процес не е от днес за утре и ако наистина си имал сериозни намерения да получаваш финансиране и да правиш каквото и да е, то е трябвало да започнеш подготовка още октомври или ноември 2012 г., а ти ми говориш за изпуснати срокове. Несериозно е точно на мен да обясняваш колко много си искал ама си изпуснал срока 😉

    И още нещо – няма възморност по този правилник да се финансират проекти на кварталните съвети, за това не ми говори за прокт на квартален съвет по тази тема 🙂

  6. http://zetramedia.com/?p=11936

    Бях решил да опитам тая година, като разбрах за поканата -http://www.lovech.bg/wps/portal/!ut/p/c5/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gLby9PS09LYwODMBMXA0_nAPfgMG83QwtTU_3gpHT9cJAuZFWhjuYGnt6GHu6hIeaG_oFGeOXdg8wh8gY4gKOBvp9Hfm6qfkG2l2uao6IiANTd8X8!/dl3/d3/L2dJQSEvUUt3QS9ZQnZ3LzZfOEtKSTlJOTMwMFVBNzBJSzFIR1VUNzE4UTc!/?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/lovechmunicipality/news/news/now220320131

    Струпаха ми се няколко проблема в края на април и изпуснах срока тая година…

    Кварталния съвет си има отделно предложение.

    Изненада ме бързото изпълнение, а то кво било…
    Иначе поздравления за всички участници в проекта!

  7. Поздравления за успешно реализирания Първи проект на сдружение “Зона Ловеч” в кв.Здравец, финансиран по ПРАВИЛНИКА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ПРОЕКТНИ ИНИЦИАТИВИ НА ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ И ОБЕДИНЕНИЯ ОТ ОБЩИНА ЛОВЕЧ !!!

  8. jikev,
    Пак си заспал на поста драги! Ти определено не четеш написаното или не разбираш какво е написано.

    От този текст в новината „След създаване, през миналата година, на ПРАВИЛНИК ….. и последвалото одобрение на три проектни предложения се стигна и до окончателни резултати. Това е първият изпълнен и реализиран, от трите проекта, зад който стои сдружение “Зона Ловеч”” ти кое не си разбрал, че проектите са одобрени още миналата година ли ?

    Ами това е единия от трите проекта одобрени миналата година, а не е проект от тази година.

    Този правилник допуска, както финансиране на проекти на НПО, а така също и на граждани по определени условия.

    Въпроса е , защо ти jikev, като председател на квартален съвет не си се поинтересувал от тези правила и предложил миналата година проект за да се похвалиш сега и ти с нещо направено за квартала си, ами сега критикуваш нещо хубаво направено от някой друг , само защото ти нищо не правиш за благото на съкварталците си – срамота.

    п.п. jikev,
    Карай у десно- по правилата, карането у лево е срещу движението напред ако ме разбираш какво искам да кажа 🙂

  9. Браво, бре!
    Срока за прием на предложения бе 30 април!
    Предвид празниците в началото на май, направо онемявам от срока за изпълнение на тая гражданска инициатива!!!

Comments are closed.