rali1903121В събота, 15 март, ще се състои традиционното женско автомобилно рали. То е посветено на празника 8 март и е стара традиция за Ловеч.  Прекъснато е през 1988 г., но през 2004 г. е  възобновено по инициатива на Община Ловеч и местната организация на Съюза на българските автомобилисти. Стартът на ралито ще бъде даден в 10 ч. в съботното утро на площада пред ж. п. гара Ловеч.

Участничките в автомобилното състезание ще бъдат разделени в три групи в зависимост от кубатурата на двигателя: клас I – до 1400 куб. см., клас ІІ – от 1401 до 1600 кубика, и клас ІІІ – автомобилите с кубатура на мотора над 1600 куб. см.  По трасето дамите ще трябва да изпълнят слалом на преден ход, гараж на преден и заден ход, осморка, кръг около пилон и летящ финал.

Крайният срок за записване за участие е до 18 ч. в петък в офиса на СБА.

Председател на организационния комитет е заместник-кметът на Ловеч инж. Младен Младенов. Директор на ралито е бившият пилот и национален шампион в рали-кроса Ивелин Йончев.

Организаторите от Общината и ловешкия клон на СБА са подготвили и много награди за победителките и призьорките, а по традиция много емоции се очаква да предизвика и отборната надпревара.

2 коментара

  1. Пазя мил спомен от мои участия и победи от преди много години. Големи емоции бяха. Вярвам, че и сега е така! Успех на всички!

Comments are closed.