chbr17092На 12 септември жителите на ж. к. „Червен бряг“ се събират на осмия си поред квартален празник. Както всяка година и сега той ще се проведе пред кафе-аперитив „Черната сърна“ от 17.30 ч.

Много настроение за празнуващите се очаква да донесат изпълненията на възпитаниците на Вокалната студия за поппеене с ръководител Милена Дафинина.  Момичетата и момчетата от танцовата формация „Огнени ритми” при Природоматематическата гимназия ще представят свои хореографии. Бардът Милен Тотев този път ще изпълни македонски песни. Кулминация на празничната програма ще бъдат хората на Общинския духов оркестър.

Празникът се чества от 2006 г. насам, организира се от кварталния съвет и преминава под мотото „Дела срещу думи – всички можем заедно!“. Специален гост на тазгодишния празник ще е кметът Минчо Казанджиев.

Община Ловеч спечели проект по оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. – „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч”, по който „Червен бряг“, един от най-големите жилищни квартали в града, ще се превърне в атрактивно място за живот за всички представители на местната общност. В рамките на проекта ще бъде рехабилитирана уличната и автоалейна мрежа в квартала, в това число и тротоарните настилки, с всички мероприятия по осигуряване на общодостъпна среда, ще бъдат изградени детски площадки за различни възрастови групи, площадки за фитнес на открито, многофункционално спортно игрище, игрище за бадминтон, площадка за тенис на маса, квартална велоалейна мрежа, автоматична поливна система за всички озеленени площи, ще бъдат поставени беседки, кошчета за отпадъци, питейни фонтанки.

3 коментара

  1. Минчо, да не ти паднат пломбите по дупките НИ докато стигнеш да кафе-аперитив „Черната сърна“!

  2. “Специален гост на тазгодишния празник ще е кметът Минчо Казанджиев.”

    Нима областен управител не е помагал на този квартал като общински съветник и председател на ОбС, та да не заслужава покана…

    Нима, някой от депутатите ни не е заслужил покана за празника…

    Нима общинските съветници и председателя на ОбС не заслужават покана…

    Изумително!!!

    Кмета да забрани на празника да се канят ‘специални гости’ освен барда Милен
    – браво бе Минчо!!!

  3. Колко време трябва да минаваме на сламом между дупките в началото на комплекса??? Проекта може и догодина да започне, а може и да не започне въобще г-н Кмете!

Comments are closed.