afishkoncert510161КОНЦЕРТ

Хор на слепите „Академик Петко Стайнов“ и Смесен хор „Панайот Пипков“, Ловеч (организира се от фондация „Устойчиво развитие“ в партньорство с фондация „Хор на слепите „Академик Петко Стайнов“)

На 12 октомври 2016 г. от 18.00 часа, в салона на Ловчанско читалище „Наука-1870 г.“ в гр. Ловеч, ще се състои съвместен концерт на Смесения професионален хор на слепите „Академик Петко Стайнов“ с диригент Петър Матев и Смесен хор „Панайот Пипков“ с диригент Даниела Павлова. Публиката ще има удоволствието да се наслади на богата и разнообразна програма: църковно-славянски песнопения, произведения от български и западноевропейски автори, хорове из опери и др., поднесени с много майсторство от певците.

Концертът се осъществява по проект ТВОРЧЕСКИ СРЕЩИ С НОВИ КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ НА СЦЕНАТА на фондация „Устойчиво развитие“, в партньорство с фондация „Хор на слепите „Академик Петко Стайнов“, финансиран от Агенцията за хората с увреждания към Министерството на труда и социалната политика, и се посвещава на 90 г. от създаването на Българския хоров съюз и 120 г. от рождението на композитора Петко Стайнов. Входът е свободен.

Съорганизатори на концерта са Община Ловеч и Ловчанско читалище „Наука-1870 г.“.

1 коментар

Comments are closed.