obs3105131На 11 юни от 13 ч. ще се проведе 30-ото заседание на общинския съвет. 10 са точките в проектодневния му ред. Сред тях са определяне на средищни и защитени училища в община Ловеч, откриване на процедура за изработване на общ устройствен план за територията на общината, промяна на предназначението на средствата, предвидени в капиталовата програма за 2013 г. за закупуване на специализиран автомобил за репатриране на неправилно паркирани коли. Общинският съвет ще приеме и дарените 4 автомобила от градската управа на Ерфурт и ще обсъди предоставянето за безвъзмездно ползване на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ на два автомобила за 10 години.

Друга точка в проектодневния ред е осигуряване на допълнителен собствен финансов принос над задължителните 5 % в размер на 43 200 лв за проектното предложение „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч“, договора за което кметът на общината подписа с управляващия орган на оперативна програма „Регионално развитие“ на 20 май.

Във фокуса на вниманието на общинския съвет е още определяне размера на началните тръжни цени за отдаване под наем или аренда на земеделски земи от общинския поземлен фонд през стопанската 2013/2014 г.

Точки в проектодневния ред са и приемане на нова Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Ловеч и предложението на председателя на постоянната комисия по правно-нормативни въпроси Тихол Тихолов за изменение на Правилника за организацията и дейността на общинския съвет.

Постоянните комисии вече проведоха заседанията си по тези точки през май.

Заседанието във вторник е свикано от 16 общински съветници.

Предния ден общинският съвет ще проведе продължението на 29-ото си  заседание, на което точка първа и единствена е избор на председател на общинския съвет. На сесията си на 4 юни съветниците не успяха да излъчат свой председател и гласуваха повторната процедура за избор да се състои на 10 юни от 17 ч.

1 коментар

Comments are closed.