Двама са задържани, съставени са актове по ЗДВП и ЗБЛД

  • На територията обслужвана от РУ Тетевен, на ПП I-4  София-Варна край с.Български извор, в периода от 14.00 часа до 17.30 часа е проведен не заявен и нерегламентиран протест, с участието на около 150-180 човека и между 35 и 50 превозни средства. Установени са незаконосъобразни действия изразяващи се в спиране на движението на превозни средства по ПП-I-4 чрез пресичане на платната за движение за период от 10 мин. и умишлено забавено управление на лични МПС по ПП София-Варна, в района на с.Български извор. Служителите на реда са съставили 1 акт за нарушение на ЗДВП и на 1 лице е издадено полицейско разпореждане за опит за организиране на незаконосъобразни действия. 
  • На територията на РУ Троян протестните действия са проведени при разклона за с.Калейца на път II-35 Троян-Плевен, с участието на около 100 човека и 30 МПС. За протеста не са били уведомени община Троян и ОПУ-Ловеч, а действията на гражданите са довели до затваряне на път II-35 при разклон за с. Калейца за период от 11.00 часа до около 13.00 часа.

За установени закононарушения полицейските служители са задържали двама мъже: един, който е управлявал МПС без свидетелство за правоспособност и едно лице за хулигански прояви. Образувано е 1 досъдебно производство  и 1 бързо производство за управление на МПС в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на СУМПС. Съставен е 1 акт по УБДХ /прекратен от РС гр. Троян и изпратен за образуване ДП по чл. 325 от НК/, 4 акта по ЗДВП и 1  по ЗБЛД /непредставяне на документ за самоличност/. Изготвени са и 3 полицейски разпореждания по чл.64 ал.1 от ЗМВР.

 

ОДМВР-Ловеч се обръща към протестиращите да спазват законовите изисквания, да не допускат блокиране на главни пътни артерии и да изпълняват полицейските разпореждания. Добрият обществен ред е условия за гарантиране на сигурността както на протестиращите, така и на останалите граждани. Физическа сила и полицейска техника не е използвана.