На 10 април т.г. започват изкопните работи в централната градска зона на Ловеч като част от дългоочаквания проект  „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад “Тодор Кирков” кв. “Вароша”.  Това съобщи днес на пресконференция кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Първите ремонтни дейности са отредени за специалистите от „ВиК АД – гр. Ловеч, като ще се подменя всичко необходимо, свързано с водоснабдяването. След тях минават всички експлоатационни дружества и когато те приключат, започва същинското изпълнение на проекта.

„До момента са постъпили 16 оферти за участие в обществената поръчка за избор на изпълнител, което означава доверие към Община Ловеч. Поставили сме такива условия, че да не може никой да ни упрекне в задкулисие“, съобщи Корнелия Маринова.

Общата стойност на проекта е 6 943 866 лева, като безвъзмездната финансова помощ е 6 883 41 лева, а съфинансиране е 60 445 лева.

Основна цел на проекта е повишаване качеството на живот, социалното включване и подобряването на екологичната среда чрез благоустрояване на физическата среда в град Ловеч с цел осигуряване на устойчив и динамичен градски център с подобрени качества на живот и нова социална среда чрез нови пространствени решения. Продължителността на проекта е 28 месеци (21.11.2016 г. – 21.03.2019 г.).

5 коментара

  1. Според Маринова “До момента са постъпили 16 оферти за участие в обществената поръчка за избор на изпълнител …” Да не би да очаква още оферти? Срокът за получаване на оферти не беше ли 28 февруари?

Comments are closed.