gerbpraznik13091323Община Ловеч, Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“ и Ловчанското читалище организират на 1 юни, Международния ден на детето, празник „Весел карнавал“. Забавлението започва в 18 ч. в Градската градина, като преди това – от 17.30 ч., от площад „Тодор Кирков“ в кв. Вароша по посока центъра тръгва шествие на карнавални костюми.

В празничната програма в Градската градина ще вземат участие малките танцьори на Народно читалище „Зорница 2010“ – Ловеч, вокална група „Пееща дъга“ и Центърът за работа с доброволци при Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“. Деца и родители ще се забавляват още с клоуни, ще хапват и сладолед. При лошо време събитието ще се проведе в салона на читалището.

Сутринта на 1 юни пред Регионалната библиотека ще се проведе забавата „Нарисувай ни мечта“, където деца ще имат свободата да изразят своето въображение върху белия лист.

През деня доброволци на сдружение „Екомисия 21 век“ ще организират забавни игри за децата и младежите с увреждания, настанени в центровете за настаняване от семеен тип в града, а сдружение „Граждански инициативи – Ловеч“, доставчик на социалните услуги Център за обществена подкрепа и Център за социална рехабилитация и интеграция, ще организират за тях спортен полуден.

Сдружение „Зона Ловеч“ пък организира в ж. к. „Здравец“ спортни състезания за децата (17 ч.). Те ще мерят сили в тенис на маса, уличен фитнес, играна на дама и скачане на въже. Детският празник в квартала ще бъде съпътстван и с изява на малчуганите като певци, танцьори и рецитатори.

Завършек на празничните прояви за деня на детето е годишният концерт на детския танцов ансамбъл „Елит“ към Народно читалище „Зорница 2010“ – от 19 ч. на сцената на Драматичния театър.