teteven2110161На 1 ноември 2016г, град Тетевен ще отбележи 139 години от освобождението си от турско робство. Празникът на града се отбелязва всяка година и съвпада с Деня на народните будители.

Програмата по случай събитието, включва множество мероприятия и ще започне в 09.00 ч., в църквата „Св. Всех Святих”, с отслужване на Света Божествена литургия. Празникът ще продължи на площад „Сава Младенов“, с музикални изпълнения на Градския духов оркестър. От 10.30 ч. е тържественото издигане знамето на град Тетевен, след което всички присъстващи ще могат да се насладят на изпълненията на Хор „Звъника“ и ФФ „Алтън Тетевен“. В Заседателната зала на Община Тетевен, ще се проведе тържествена  сесия на Общинския съвет от 11:30ч., а от 12:30ч. е откриването на  изложбата под надслов: „Един отминал Тетевен в света на художника Лукан Цоков“.

Децата от НУ „Хаджи Генчо“ са подготвили представление, което е посветено на манастир „Св. Илия“ и ще се проведе в двора на обителта с начален час 14:30. Гвоздеят на програмата е концерт на Николина Чакърдъкова, на площад „Сава Младенов“ от 17:30 ч., който ще завърши с празнична заря.