bulgaria611141В деня на Съединението – 6 септември от 10.00 до 16.00 ч. пред сградата на Община Ловеч ще се проведе Урок по родолюбие: „Съединението на България“. Жители и гости на града ще имат възможност да научат повече за този паметен в историята ден.

В няколко шатри посетилите ще се докоснат до кремъчно, капсулно и хладно оръжие, униформи  и воински принадлежности. За учениците са предвидени и няколко занимателни игри. На картата на България ще трябва да посочат родното място на известни български революционери и участници в Съединението. Посетителите ще научат още интересни и малко известни исторически факти, свързани с датата шести септември. Инициативата е посветена на 131 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия и цели родолюбиво и патриотично възпитание на подрастващите.

Организатори на изложбата са Община Ловеч, Регионален исторически музей и Регионален клуб „Васил Левски“ – Ловеч при Национално дружество „Традиция“.

Празничният ден ще завърши с концерта „Вечните песни на България“ с участието на най-любимите имена в българската поп музика – Мими Иванова и Развигор Попов, Маргарита Хранова, Росица Кирилова, Панайот Панайотов и квартет „Славей“. Концертът ще се проведе на пл. „Екзарх Йосиф I“ от 19.00 часа.