ezikovanagradi1611152На ХХІІІ Национален конкурс „Родолюбие” под надслов „Съединението прави силата” бяха отличени ученици и учители от ГЧЕ „Екзарх Йосиф І”. Те присъстваха на официалното награждаване в София на 12.11.2015г.

Грамоти получиха Мирела Минкова от 10. клас (за есе); Теодора Мустанова, Кристина Витанова, Полина Стоянова и Татяна Стоянова от 10. клас (за презентации); Християна Манева и Трифон Попов от 9. клас, както и Кристиян Илиев от 11. клас (за писмени проекти). Грамоти получиха и техните консултанти Людмила Брънекова, Ана Андреева и Бисерка Йочева.

Трифон Попов беше отличен със специална награда на журито, а Християна Манева беше поканена да публикува в следващия брой на списание „Генеалогия” част от своя писмен проект.

Успоредно с ученическия конкурс тази година за първи път се проведе и конкурс за учители под надслов „Мисия учител”, на който г-жа Андреева получи трета награда след участниците от Украйна и Полша.

Основната заслуга по организацията за участие в конкурса на представители на ГЧЕ „Екзарх Йосиф І” е на г-жа Людмила Брънекова.