police1103141Полицаи от сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при ОД МВР-Ловеч иззеха  8 800 къса цигари без акцизен бандерол от жилище в гр.Ловеч. Трима са задържани.

Операцията е проведена на 10 април, когато пред частен дом на ул.”Ангел Кънчев” в града  е задържан 42 годишен мъж от гр.Ловеч при получаване на пратка с цигари без български акцизен бандерол. В жилището са намерени и иззети 395 бр. кутии цигари без бандерол, а  там са установени и задържани  още двама мъже на 50 и 26 години от гр.Свиленград и с.Капитан Андреево.

При последвало претърсване  на друг адрес в гр.Ловеч обитаван от ловчалията са намерени и иззети още 45 бр. кутии цигари без бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който в нощта на 08 срещу 09 април е проникнал в частен дом в гр.Летница и е отнел сребърни накити и мобилен телефон.

На 09.04.2016г. в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа са задържани трима жители на града на 23 и 24 години, след като в хода на полицейска операция на ул. “д-р Съйко Съев” е спрян автомобила с който са се предвижвали и един от пътниците е изхвърлил кутия от цигари съдържаща две сгънати по специфичен начин хартиени пликчета. В едната опаковка веществото е метаамфетамин, а в другата – канабис. Работата по случая продължава.