Уляна Ушева

Официалното откриване на най-модерната в северна България клиника събра ветеринари от Плевен и Ловеч. Създадена преди 14 години от младия д-р Ивайло Илиев, „ИДА-ВЕТ” вече е с нова сграда в Плевен, разгърната на 714 кв. площ.

Оборудването е последен „писък” на модерната диагностика, профилактика, терапия и хирургия. Дигитален рентген, операционни зали с монитор за проследяване на състоянието на пациентите /кучета, котки и други дребни животни/, ехограф, апарат за обдишване и много други „глезотии”, които издигат работата на нашите лекари на световно ниво.

Събитието, стартирало с водосвет, изпълнение на родопски фолклорен състав и дефиле на елитни животни уважиха представители на местните власти – зам. кметът Милен Яков и председателят на ОбС Мартин Митев. Специални гости бяха и двамата известни ветеринари от Ловеч – братята д-р Георги Ботев и д-р Цветан Ботев, на чието сътрудничество от години се радват младите им колеги от Плевен.

За удобството на „четирите лапи” в новата клиника има още хотел за настаняване на 28 кучета и котки, зоомагазин с артикули, храни и аксесоари, аптека и фризьорски салон.

Общата инвестиция в новата клиника е близо 900 000 лева. В момента в нея работят 10 души, шестима от които са лекари, предстои назначаването на още трима души персонал.

„Можем да съдим какво е сърцето на човек по отношението му към животните”- написа преди три века немският философ Имануел Кант. Няма съмнение, че в „ИДА-ВЕТ” работят само хора с добри сърца