ISKRA MARKOVAНа 26 май 2014 година в град Ловеч, в художествената галерия „ Вароша” се състоя церемонията по награждаване на деца и ученици, класирани на призови места в IV Национален ученически конкурс за мултимедиен продукт „ Върви,народе възродени ”, в IV Национален ученически конкурс „ Напред,науката е слънце ” и в Националния конкурс за детска рисунка „Детство мое-реално и вълшебно”. Изявите са включени в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН за учебната 2013 /2014 година.

Организатор на заключителните мероприятия в град Ловеч е Общински детски комплекс с финансовата подкрепа на Община Ловеч и Националния дворец на децата.Участваха деца и ученици от цяла България, от областите : София , Плевен, В.Търново, Търговище, Варна, Хасково, Бургас, Пазарджик, Кюстендил ,Русе   Благоевград, Пловдив, Разград и Враца.

Медали,грамоти и предметни награди връчиха на първенците г-н Еленко Начев-Началник на РИО Ловеч,г-н Пламен Петков – Заместник-кмет на Община Ловеч и г-н Пламен Митев –Началник на отдел Образование на община Ловеч.

В националния конкурс за есе „ Напред , науката е слънце ”се състезаваха около 60 творби : 1-во място е за Стамен Димитров от СОУ „ В.Левски ” – Русе / група 5-8 клас/ и за Искра Маркова и Християна Динкова от ГЧЕ „ Екзарх Йосиф І ”- Ловеч / група 9-12 клас/.

В Националния конкурс за мултимедиен продукт „ Върви,народе възродени ” участваха 80 мултимедии :

1-во място е за Моника Генова от СОУ „ Св.Кл. Охридски ”-Ловеч / група 5-8 клас / и за Християн Христов от ГЧЕ „ Екзарх Йосиф І ”- Ловеч / група 9-12 клас/.                                                                                                                               В Националния конкурс за детска рисунка „ Детство мое – реално и вълшебно ”участваха над 400 рисунки от страната.

Наградата за плакат е за Десислава Димитрова от ОУ „В.Левски”- Ловеч.

На призовите места в трите възрастови групи се класираха деца и ученици от Казанлък,Габрово,София,Червен бряг,Кюстендил,Бяла и Ловеч.

2 коментара

  1. Браво на децата, които са участвали в конкурса. Учениците от Ловеч очевидно се се представили достойно! Поздравления и за Моника Генова, чиято работа точно и стилно отговаря на мотото на конкурса-“Върви, народе възродени”.

    1. И последните избори преди дни поставиха “отличен” на родителите им и преминаха под същото мото: “Върви, народе, възродени!”

Comments are closed.