helikrepost2409144Община Ловеч кани на обществено на обсъждане гражданите по повод приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община – Ловеч.

Обсъждането ще се проведе на 09.2.2015 г. /понеделник/ от 17.00 ч. в заседателната зала на Общински съвет Ловеч.

По проект „Подкрепа за развитие на туристическите атракции в Община Ловеч” е доставено атракционно влакче. Във финансовия анализ на проекта приходите от закупеното и доставено атракционно влакче се определят въз основа на капацитет, средна цена и брой пътувания. Предвижда се влакчето да почне да генерира приходи в годината след изпълнение на проекта. Общият капацитет съгласно техническата

спецификация се очаква да бъде до 20 места, като това ще се запази през целия референтен период.

Средната цена на билета за 1 място ще бъде 2 лева, като цената се индексира с равнището на приетия инфлационен коректив от 3%. Прогнозира се, че средно годишно влакчето ще извършва по 550 броя

пътувания, като приходът, реализиран през първата година, е 22 хил. лева.

Конкретната цена на билета за едно място на атракцонното влакче следва да се определи с приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч, както следва:

В чл. 53. Определят се цени на услуги и срокове за изпълнение, както следва:(3) Цени на други услуги, предоставени от общинската администрация:

Създава се нова т. 6 със следния текст:

За ползване на атракционно влакче се определят следните цени на билети:

6.1. Граждани – 2,00 лв.

6.2. Групови посещения на граждани над 15 лица – 1,50 лв.

6.3. Деца над 3-годишна възраст, ученици, студенти и пенсионери – 1,50 лв.

6.4. Групови посещения на деца над 3-годишна възраст, ученици,

студенти и пенсионери над 15 лица – 1,00 лв.

6.5. Пакетен билет за семейство с деца от 3 до 18-годишна възраст – 4,00 лв.

 

2 коментара

Comments are closed.