parking1610141На 15.10.2014г. около 13.05ч. на бул.”България” в гр.Ловеч, “Опел Астра” управляван от Г.В.-40 годишна от гр.Ловеч, при излизане на заден ход от паркинга на “Сити център” удря 68-годишна пешеходка, която се е движела в десния край на пътното платно.

Пострадалата е с фрактура и изкълчване на дясна глезенна става и е транспортирана в МБАЛ-Ловеч.

Пробата за алкохол на Г.В. е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

5 коментара

  1. правилника е категоричен- не се излиза на заден ход на главен път

  2. Коментара е изтрит! Спазвайте правилата на сайта!

  3. Правилният въпрос в случая е, защо колата излиза на заден ход, и защо бабичката се движи на платното за движение, а не на тротоара? Аман от пишман шофиори и тъпи пешеходци.

    1. Като заклет пешеходец ще ти отговоря – на платното е, защото автомобилите се движат по тротоара точно в този момент, както става ясно от написаното.. Това безобразие – да не може човек да мине от паркирали автомобили и такива, които маневрират напред-назад и да си рискува здравето и живота е от години там.

  4. На снимката се вижда съвсем ясно, че на изхода на паркинга три съда за отпадъци ограничават и правят не възможна видимостта на водачите на леки автомобили който излизат на булеварда и се създават условия за ПТП.

    Кой трябва да постави съдовете за отпадъци, на такова място, че да не създават условия за ПТП?

    Съгласно ЗУТ и общинската наредба съдовете за отпадъци се поставят по схема утвърдена от гл.архитект и съгласувана с общинските съветници.

    Аз поне нямам спомен общински съвет да е давал съгласие на схема за поставяне на съдове за отпадъци изготвена от гл.архитект.

    Има ли изобщо такава схема общината или някой си поставя съдовете за отпадъци и създава условия за ПТП?

Comments are closed.