OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Над два часа продължиха в петък вечерта изявите на традиционния празник на квартал  „Здравец” в Ловеч,  който задължително се провежда на Еньовден. Млади и стари се събраха на площада пред фирма „Денима”, където имаше много детски стихотворения и песни, танци и изпълнения на музикални състави. Организатор на празника бе кварталният съвет с председател Лъчезар Трифонов, с помощта на Община Ловеч.

Още преди официалното откриване изпълненията на Духовата музика на Ловеч привлякоха публиката. Отец Кънчо Кабадийски отслужи водосвет, поздрави хората за празника и ги поръси със светена вода.

Към жителите на квартала имаше и поздравителен адрес от кмета на Общината Корнелия  Маринова, който бе прочетен от заместник-кмета инж. Ивелина Радевска. В него се казва:

„Нашата задача като общинско ръководство е да превърнем квартала в цветущ квартал. За да стане това факт, са необходими не само планове, а и вашата гражданска активност, да имаме ползотворно сътрудничество и тогава добрият резултат ще дойде. Нека си пожелаем успехи, ползотворни и докрай реализирани проекти и идеи!“

Поздравителни адреси имаше и от областния управител Ирина Митева и от заместник министър Николай Нанков. На празника сред хората бяха още депутатът Антон Долапчиев, заместник-кметът Венцислав Христов, общински съветници.

Програмата бе изпъстрена с изпълнения на деца от квартала, които получаваха подаръци за своите изпълнения. Със свои изпълнения се включиха още балет „Ралица“ и двойка танцьори от „Роксмайл“.

1 коментар

Comments are closed.