ostavka3101141Павлин Иванов

В момент на яд, предизвикан от поредното безумно решение на мнозинството съветници и отегчен от нравоучителният монотонен като на монк тон на Гацо Бацов, по повод поредната издънка на ловешкия Юсейн Болт, разсеяно погледнах през прозореца на топличката зала на Общински съвет.

Дори не разбрах Болт колко парички даде в пликче пред всички ни на кмета Казанджиев за неизвинените си отсъствия, т.е. на колко евроцента, преди повишението на заплатите, оценява труда си на вожд и учител, но това е тема за специален, много специален коментар.

Та, докато слушах словоблудствата и откровени малоумщини, видях през прозореца нещо интересно. Някой, вероятно този, които беше сложил по скулптури и знаци табели с текст „ОСТАВКА“, ме зарадва. Над изчезналият като пари от строителна дейност Осъм, красиво беше изписана най-споменаваната вече повече от 7 месеца дума – ОСТАВКА.

Точно встрани от Моста за никъде.  Малко в ляво на празнично подредени и гледащи право в  стената седящи места, покрай уникалната, неповторима и единствена, само по себе си и по принцип водна сцена закотвена с въженца като круизен кораб на сомалийско бряг, за удобство на туристите и пристигащите като ята пътнически лайнери, на входа на ловешкото пристанище, вместо Wellcome пише „ОСТАВКА“.

ostavkabsp1012141Направих си прост, много прост извод: Щом не е заличен текста досега, значи никой не вдига глава от работа в бялата сграда на центъра на Ловеч и не поглежда към красивия Стратеш. Искат да върнат Общината на хората! Ей така, щото мислят за нас. Също както БСП иска да върне Държавата на хората. Но като изгониха хората, на кого да я върнат, а?

 ОСТАВКА!

 

Колаж: Данчо Заверджиев

8 коментара

  1. 01.02.2014: 69 години от времето, когато репресивният, терористичен, нехуманен и жесток режим и диктатура на Българската комунистическа партия, чрез един от наказателните си инструменти — Народния съд, избива част от политическия и интелектуален елит на България, противопоставил се и не приел процеса на съветизация и комунизация на страната. Правоприемник на този режим и диктатура е сегашната Социалистическа партия – факт, който социалистите обявяват с нескрита гордост, въпреки закона, осъждащ комунизма като престъпление. Режим, който 25 години след края си все още държи и контролира всички обществени, икономически и политически процеси и фактически пречи на България да се развива като функционираща демокрация и правово общество. Само историческата памет и обществената присъда и оценка са в състояние да променят това, а наследниците на комунистическата партия умишлено не допускат публичност и дебат по темата, защото само така те могат да бъдат изобличени като преки отговорници за сегашното състояние на страната ни.

    http://www.youtube.com/watch?v=yGPb6PRMY68

  2. Кой днес в Ловеч почете паметта на жертвите на комунизма?

    Онези,избитите,са нямали избор тогава,преди 69 години –
    да изберат куршума или живота.

    Днес ние имахме избор-да почетем паметта им или не.

    Колцина го направиха?

    Бог да прости жертвите на комунизма. Поклон!

  3. На 1 февруари 1945 година, българските комунисти извършват най-масовото убийство в новата българска история – в една голяма бомбена яма край Централните софийските гробища са разстреляни сто и петдесет души от политическия, интелектуалния и военния елит на България.

  4. На 1 февруари почитаме жертвите на комунизма!

    Българската комунистическа партия е била престъпна организация,
    подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология,
    които в дейността си са били насочени към
    потъпкване на човешките права и демократичната система –
    чл. 3. ал.2 от ЗАКОНА ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/293.jpg?ver=1

  5. абе хора рано сте почнали да празнувате!!къде е пристанището в Ловеч!!?!ако пиете в кръчмата НА КЕЯ не значи.че има и пристанище!!!!!

  6. Взимам разстоянието от кабинета си в Общински съвет до заседателната зала в съда за 30 / тридесет/ секунди.
    —-Юсеин Тихолов, известен също като Тихол Болт——————–

    Как успява да го направи ли? Ами вижте и вие Ураган Тихол Паркурян в действие…

    http://www.youtube.com/watch?v=79_QrE9jZpA

Comments are closed.