trasnportenmost1309131Г-н Кмете,

Желая да споделя с Вас за един, според мен, немаловажен проблем, с който се сблъскват всеки ден стотици  граждани и гости на град Ловеч.  След като с европейски пари бе обновена и разхубавена алеята в парка Баш Бунар, това стана любимо място за разходка и спортуване както за мен, така и за хиляди мои съграждани.

Повече от година ежедневно посещавам алеята, по различно време на денонощието. През последните два-три месеца обаче забелязвам една промяна. Става въпрос за проблем, възникващ при пресичането на кръстовището към транспортния мост, през което минават почти всички, отиващи или връщащи се от Баш Бунар. След затварянето на моста, водещ към индустриалната зона, този мост към Вароша остана единствена транспортна връзка и пое цялото движение към десния бряг на река Осъм.  Повишеният автомобилен трафик  създава огромни неудобства на пешеходците, пресичащи кръстовището. Възрастните хора, които масово сутрин посещават алеята, като и многото деца, пресичащи в по-късните часове на деня, се сблъскват не само  с видимите затруднения при преминаването между движещите се автомобили, чиито водачи често се объркват при липсата на видима регулация и не винаги са адекватни кой и кога е с предимство, но и с потенциалната опасност да бъдат участници в ПТП поради липсата на хоризонтална и вертикална маркировка. 

На 12 септември 2013 година посетих инж. Русев, отговорният служител в Община Ловеч, и споделих с него за моите наблюдения. Получих до болка познатият дежурен отговор „Няма пари“.  Този отговор не удовлетворява нито мен, нито, предполагам, и всички онези,на  които се налага често да пресичат кръстовището. Затова се обръщам към Вас с молба да предприемете спешни мерки и на кръстовището да бъдат поставени  в най-кратки срокове маркировките за улеснение както на пешеходците, така и на водачите на МПС.  Досега летните дни бяха дълги, но с настъпването на есента и скъсяването им рискът от ПТП на посоченото от мен кръстовище расте.

Г-н Казанджиев, точно сега, в началото на учебната година, е най-подходящият момент да бъде направена хоризонтална маркировка както пред училищата, така и на рисковите места в града. Нека да не чакаме поредният нещастен случай да бъде катализатор за действията ни по осигуряване на безопасността . Винаги сте се откликвали на мои сигнали и сте предприемали мерки за отстраняване на проблемите, затова отново очаквам от Вас бърза реакция.

С уважение, Тодор Пеев,

Гр. Ловеч

2 коментара

  1. Имат ли броячи “новите” светофари или вече няма да имат? Докога в 9-10 вечерта светофарите на ненатоварените кръстовища ще работят? Г-н Русев знае ли кои светофари работят и как??

  2. Само няма да се плашиш. За партийни дейности винаги има пари. Я виж храма на сатаната. Моста обаче на партийците не им трябва поне все още нито имат нужда от маркировка.

Comments are closed.