Даниела Балабанова, БТА
Началникът на Регионалното управление на образованието в Ловеч Еленко Начев е разпоредил проверка относно разпространен в социалните мрежи видеоклип за насилие в ловешкото ОУ “Св. св. Кирил и Методий”, потвърди той пред БТА.
На видеото се вижда как педагог от училището се опитва да преустанови бой между две момичета. По думите на Начев става въпрос за възпитател, но инцидентът не е станал днес.
Тази вечер случаят е бил разследван от полицията, информирана е и Детска педагогическа стая. Утре ще бъде извършена проверка от представители на РУО и Община Ловеч, за да се изясни случаят и имало ли е насилие от страна на възпитателя спрямо едно от момичетата.

11 коментара

  1. Венци Христов-ресорния заместник- кмет по образованието, поне от хорска срама да се беше наредил до обясняващите. Но може би е имал тежка вечер, знае ли човек…

  2. Какво се случва с Ловеч?
    Ученици се бият, а учителят участва в боя! Зрелищно пребиват момче, то пък се оказва изнасилвач и още подобни случки! Полицията случайно да не е в отпуск?

    1. Не е само в Ловеч. Ситуацията в цялата държава е такава. Липса на контрол,безнаказаност,почти занулена ценностна система.

  3. Като е знаел г-н Начев , че инцидента не е от днес, кокво е направил по въпроса? Защо не е разпоредил веднага проверка? До какви изводи е стигнала проверката ако е имало такава? За инцидент с деца с различен социален статус ли говорим или еднакъв такъв? Какво е провокирало децата да се стигне до тази саморазправа? Как инспектората в лицето на г-н Начев ще се справи с проблема? Или ще напишат че е театрална сценка между деца заснета в клип за по доброто и анализиране по късно.

  4. Или както стана със случая от центъра на града, тоест пред полицията 😉

  5. Кметът има опит в потулването на насилие в училище.

  6. Ще се потули… Както стана с Азис на първия учебен ден

Comments are closed.