Национално състезание по химия и опазване на околната среда (21-23 април) ще събере в Ловеч близо 200 участници, от които 160 са състезатели. Отборите са съставени от най-добрите ученици от почти всички области на страната и те ще пристигнат в Ловеч в петък следобед.

Откриването е в Ловчанско читалище „Наука- 1870 г.” от 18 часа. На тържеството ще присъстват кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, Емилия Григорова, главен експерт в дирекция  „Съдържание на предучилищното и училищното образование” на МОН, Еленко Начев, началник РУО – Ловеч, и други официални лица.

Самото състезание ще се проведе в събота, 22 април, от 8  до 13 часа в залите на Профилираната природо-математическа гимназия – Ловеч (ППМГ). Предвидена е среща на ръководителите на отборите със съставителите на задачи от Националната комисия.

За свободното време на участниците е съставена специална програма. Моноспектакълът „Зорба гъркът“ по класическия роман на Никос Казандзакис ще бъде представен от 14.30 часа в салона на Ловчанското читалище. След това е организирана разходка до забележителностите на града.

Обявяването на резултатите от състезанието ще стане в неделя, 23 април, от 11 часа в актовата зала на ППМГ.