redcorsslovech1912141Все повече семейства са потърпевши от безумието по пътищата

 Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия към Българския Червен кръст подкрепя с парични помощи семействата на 49 деца от цялата страна, жертви на “войната” по пътищата.

За област Ловеч за второто шестмесечие на 19-ти декември бяха подпомогнати три деца със средна и тежка телесна повреда от Ловеч и Троян.

Българският Червен кръст разчита на вашата съпричастност при отразяването на събитието, за да може тази кауза да достигне до сърцата на повече хора, които искат да помогнат!

Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от Българския Червен кръст, МВР – Пътна полиция, Професионалната българска футболна лига, Съюза на българските автомобилисти и Българския футболен съюз. През 2008 г. към него се присъединиха и Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването, Асоциацията на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциацията на вносителите на автомобили и Здравно-осигурителният институт, Булмедика.

Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 424 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.