Национален турнир по судоку ще се проведе в гр. Ловеч на 22 април 2017 год. (събота) от 10 часа със съдействието на Община Ловеч. По предварителен план събитието при хубаво време ще се състои на открито на площад „Екзарх Йосиф Първи“. Очакват се състезатели от няколко града от страната.

Както е известно, судоку е логически пъзел с прости правила, но с предизвикателни решения. Нашето домакинство е мотивирано от успехите на група деца от  ОУ “Васил Левски” в Ловеч под ръководството на Борислав Илевски.

От октомври  м. г. децата се занимават организирано със судоку и логически задачи. Това е извънкласна форма по проекта на МОН “Твоят час”.

Отлично се представят четири деца от 5 А клас –  Стела Карамишева, Катерина Събевска, Илиян Василев и Дария Петрова.

От началото на тази календарна година  те взеха участие в онлайн  международните турнири „Гран При“. На всеки следващ турнир показват все по-добри резултати. На последния турнир, който се организира от Чехия, Стела Карамишева се класира на 199 място.

За деца това е доста висока позиция, защото в турнирите участват хиляди хора от цял свят и от всички възрасти.

Резултати от подобни турнири се публикуват на www.worldpuzzle.com .   Предстоят турнири във Великобритания,Словакия, Сърбия, Естония и Русия.