1. 11 - те участници от ТДСтратеш, Ловеч на старта  на похода 100 км за 24 ч. на х.МазалатТекст: Светослав Генков, Председател ТД „Стратеш“, снимки: Детелина Цветанова

Сериозно представяне постигнаха единадесетте туристи от Туристическо дружество „Стратеш“ Ловеч, които взеха за пореден път участие в провеждащият се за четиринадесета година традиционен, високо-планински маратон ­ 100 км. за 24 часа по главното старопланинско било, като общият брой на участниците от цялата страна бе 64 на различна възраст.

Представителите на нашия град, както и останалите техни колеги показаха силата на своя планинарски дух, физическата си и психическа подготовка чрез изпитанието, което им предложи горещия юлски ден, за да преодолеят множеството стръмни изкачвания и слизания по трудния планински релеф, започващ от хижа „Мазалат“ и завършващ далеч на запад при хижа „Ехо“ в рамките на едно денонощие.

8. участниците от ТДСтратеш, Ловеч след финала на похода 100 км за 24 ч.Имената им са повече от известни в туристическите среди в града и страната чрез продължителните им и трудни до екстремни преходи през последните години в нашите планини, подготвяйки се за това поредно тежко изпитание.

Петя, Гошко, Дидка, Цецо, Лина, Слави Ст., Радко, Дени, Тишо, Пуфа и Иван са хората, които направиха впечатление на всички в тази организирана проява с това, че желанието им за участие в маратона е една отдавна начертана цел, чакана с нетърпение от всички тях, за да премерят сили със самите себе си и да разберат, че могат да успеят в попрището си на подготвени и екстремни туристи.

По този повод, ръководството на ТД „Стратеш“ изказва своята благодарност на всички тях за решителността им да участват в планинския маратон, и като представители на град Ловеч с това си участие те успяха да запишат имената си в най-­масовата група от страната в него!