bala2308141PFC Litex

Наставникът на Литекс Красимир Балъков даде традиционния си брифинг, на който сподели  какви са очакванията му за дербито с Левски и други интересни неща, свързани с отбора, публиката и развитието на шампионата. Старши-треньорът на оранжевите има сериозни кадрови проблеми и няма да може да разчита в неделя на пет свои футболисти.Заради контузии срещата пропускат Васил Божиков, Илия Миланов и Александър Цветков. Албанецът Армандо Ваюши пък от два дни е прикован на легло с ангина, докато младокът Кирил Десподов в момента е в Германия за обстойни медицински прегледи, също свързани с негова травма заради чести мускулни контузии, които все още не му позволяват да дебютира този сезон.

„Надявам се отсъствието на толкова играчи да не се отрази на представянето ни, защото аз от самото начало съм казал на футболистите, че всеки, който не играе в момента, трябва да е готов да влезе, да се докаже и да помогне на отбора, когато е необходимо. Засега се получават нещата, дано и срещу Левски да зарадваме нашите привърженици“, бяха първите думи на наставника.

В петък вечерта той и ръководството на клуба се срещнаха с феновете и обсъдиха доста неща около отбора.

„Трябва всички заедно и единно да се постараем отново да събудим интереса към тима в този град.Срещата премина много позитивно и феновете обещаха, че ще дадат всичко от себе си в подкрепа на Литекс срещу Левски.Ние пък ще направим всичко за да се представим по-добре, отколкото досега“, каза още Балъков.

Според него Литекс и Левски няма с какво да се изненадат, защото отборите в България се познават добре.

„Изненадата може да дойде от позитивната игра и начина по който се води мача на терена. Тези, които са по-агресивни, по – желаещи победата, повече се борят  и играят футбол, те ще победят“, допълни треньорът на Литекс. Той е категоричен, че тактическите задачи не могат да имат друга основа, освен битка и себераздаване на терена.

„Все още е много рано отборите, които ще се борят за титлата да излязат на преден план, но това са едни от мачовете, които играят основна роля, защото са срещу конкурентен отбор, който също се бори за върховете. Така, че директните двубои винаги са важни“, завърши Балъков. По думите му мачовете в българското първенство трудно могат да се прогнозират, защото силите са изравнени и всяко отпускане води до загуба.