На 09 януари около 18.10ч на ул. «Сан Стефано» в гр. Луковит, лек автомобил “Опел Астра” не е спрял на знак Б-2 /стоп/ и се е блъснал странично в “Опел Вектра “.  При инцидента леко е пострадала 38-годишна пътничка от «Опел Вектра», а водачът на другия «Опел» е напуснал мястото на произшествието.  В изоставеното превозно средство полицаите са открили около 1 пространствен кубик дърва от вид “цер”и “благун”, без контролна горска марка. Работата по случая продължава.

На 09 януари около 07.05 часа в с. Орешак,  лек автомобил «Фиат» управляван от 54-годишен мъж от с. Велчево при преминаване покрай 57-годишен пешеходец го блъска с дясното огледало на автомобила. Пострадалият е с контузия на рамото. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

 

РУ Троян – на 09 януари на територията на община Троян полицейски служители са извършили проверка на 47 МПС и 59 лица, като за установени нарушения са съставени 6 акта и 13 глоби с фиш.

РУ Угърчин – проверени на територията на общината през вчерашния ден са 73 лица и 51 МПС. Полицаи са констатирали 11 административни нарушения, за които са съставили 5 акта по ЗБЛД,  2 по ЗГ и 4 глоби с фиш.