obshtinaobqvi1206151Павлин Иванов

За съжаление, наградите на кмета Казанджиев са само за показ, а действителността говори с различни факти. На официалната страница на Община Ловеч се публикуват официално обявете за търгове, които администрацията провежда. Идеята е търговете за свободни терени, будки, доставка на материали да достига до бизнеса и заинтересованите фирми, да има реална конкуренция и чрез нея, да се получат най-добрите цени за общината.

За огромно съжаление, практика и фактите сочат точно обратното. Да, може да видите заглавието на обявата, но при кликане върху нея, обикновено НЕ се отваря нито файл с информация, нито някакъв полезен текст.

От 8 юни са обявени търгове за павилиони, на 9 юни има обявена процедура за изработване на ПУП, а на 10 юни два търга за незастроени имоти.

Прозрачността и доброто намерение, а и изискването на закона, предполагат, всеки заинтересован да може да отвори, види и да се запознае с обявените условия.

За съжаление, нищо такова не може да се случи!

Дали е умишлено или не, но болшинството файлове и информация са недостъпни, а линковете водят да съвсем различни страници, които не дават никаква информация за конкретните обяви и търгове.

Пробвайте!

obshtinaobqvi1206152Разбирам, ако това се случва веднъж или два пъти. Всеки, който работи може да допусне неумишлена грешка. Нормално е!

Но когато това се случва постоянно и продължително време НЕ настъпват корекции, съмненията за умишлени действия, водещи до „затъмнение“ при търговете са повече от основателни!

Изникват логичните въпроси:

Защо са недостъпни на практика обявленията за търговете на Община Ловеч?

Има ли умисъл или някой служител, упорито не иска да си върши работата?

Кой дава сертификата ISO за качество, след като такова няма?

 

Моля, тествайте!

 

 

2 коментара

  1. Фактът е следният – не може да се ползва тотално остаряла платформа за сайта на Общината… който повярвай ми и аз и ти ще направим – а) по-евтино, б) по-добре и да се очаква нещо да работи както трябва. В същото време на предложение да се оптимизират електронните услуги на общината и да се намалят разходите за поддръжка на скъпи ОС – от общината ми казват – ама Линукс няма поддръжка… Не съм убеден, че е нарочно, но че са безхаберни е факт…

  2. Фактът е следният – не може да се ползва тотално остаряла платформа за сайта на Общината… който повярвай ми и аз и ти ще направим – а) по-евтино, б) по-добре и да се очаква нещо да работи както трябва. В същото време на предложение да се оптимизират електронните услуги на общината и да се намалят разходите за поддръжка на скъпи ОС – от общината ми казват – ама Линукс няма поддръжка… Не съм убеден, че е нарочно, но че са безхаберни е факт…

Comments are closed.