nankov2009131Помолен от „Ловеч днес“ да коментира днешната ситуация в парламента, областният координатор на ПП ГЕРБ в област Ловеч и народен представител Николай Нанков, заяви следното:

Днес, 26 септември 2013 г., от парламентарна република България се превърна в тоталитарна държава. Ръководството на народното събрание, в лицето на неговия председател, грубо „изнасили” демокрацията чрез погазване на правилника за дейността на най-висшия орган в държавата.

Случващото се в страната показва само едно – живеем в диктатура! На каква цена се случва това в държава членка на Европейския съюз и пред лицето на света, могат да отговорят единствено и само лидерите на трите управляващи партии.

Днес не стои пред обществото само въпросът „Кой назначи Пеевски?”, въпрос, който „смаза” не един и двама български журналисти? Днес със страшна сила стои именно въпросът „На каква цена?”.

Цената е нашата свобода! Не, не е фантастика на Вонегът, днес романът, който написа тройната коалиция се казва „Фарс или никога повече свобода!”.