lukovituchilishte1609135Народните представители от ГЕРБ Корнелия Маринова и Николай Нанков изпратиха поздравителни адреси до всички училища в област Ловеч по повод старта на новата учебна година. Всяко дете влиза в класната стая да получи нещо безценно – частица любов и глътка нови знания. Днес трябва още веднъж да заявим, че ще бъдем радетели за истински качественото образование. Общите усилия на родители и учители,  подкрепени от държавата, съпроводени от стремежа за знания у най-малките, съграждат онази здрава основа, върху която се гради образованието, се казва в него.

lukovituchilishte1609136Народният представител Корнелия Маринова бе лично в Начално училище „Инж. Вълков” в Луковит. Тя откри учебната година, като заръча на колегите си учители „да научат децата да ценят приятелството, да ги научат, че спечеленият лев е по-ценен от 5 намерени, да ги научат да губят и да побеждават, да бъдат нетърпеливи и дори неразумно смели”.

„Бъдете упорити и усвоявайте новите знания. Не забравяйте, че именно образованието ни прави свободни личности. Това, което научите в училище, ще ви даде криле, за да отлетите към нови светове, към нови непознати хоризонти, ще ви даде невиждани простори към бъдещето, а приятелите, които днес стоят на съседния чин, ще бъдат най-верните ви спътници в живота”, обърна се Маринова към учениците.

balgizvor1609133На всичките 53 първокласника тя подари книжки.

В първия учебен ден в Луковит бе открита и реновирана по фонд Козлодуй детска градина. Лентата преряза кметьт Иван Гранчаров (ГЕРБ).

По-късно Корнелия Маринова бе и в ОУ „Васил Левски” в тетевенското село Български извор. В него за първи път след училищния звънец в класната стая влязоха 23 първокласника. Те също получиха книжки от народните представители.