elhakoleda7121595Павлин Иванов

Тази вечер площадът пред катедралният храм беше завладян от истинска празнична атмосфера. Толкова много деца, за първи път изпълват площада, а техните песни, танци и усмивки показаха, че в Ловеч има живот.

Тържеството по запалването на коледната елха в Ловеч започна с изпълнения на Градският духов оркестър под диригентската палка на Виктор Павлов. Популярните мелодии, песните на децата от вокална група „Пееща дъга“ при Ловчанското читалище, зареждащото представяне на малчуганите от балет „Ралица“ при ОДК и Детски танцов състав „Елит“ при Народно читалище „Зорница-2010 г.“, накараха многобройната публика да почувства светлината на празника и да зарадва в студената декемврийска вечер малки и големи. Ловешкият куклен театър също представи своя коледен поздрав към ловешките деца.

Кметът Корнелия Маринова награди и победителя в конкурса за украса на коледна елха. Това е СОУ „Тодор Кирков“, а конкурса се включиха ученици от началния курс от ОУ „Проф. Димитър Димов“, ОУ „Христо Никифоров“, ОУ „Васил Левски“ и СОУ „Св. Климент Охридски“.

elhakoleda7121564Всяко училище се представя с отбор от четирима участници. Коледните дръвчета са предоставени от общината, а учениците ги аранжират под ръководството на своите преподаватели. Журито, което определи най-красивата елха, е в състав Пенка Стаменова (секретар на Ловчанското читалище), Кремена Попова (ръководител на арт школа „Гея“) и Магдалена Йотова (Художествена галерия – Ловеч).

Победителите в конкурса, децата от СОУ „Тодор Кирков“ подариха своята елха на кмета Маринова и Община Ловеч, а учителите изразиха недвусмислено, че този жест е заради отличната организация на празника, създала за първи път истинска атмосфера за Коледа, такава, каквото децата на Ловеч трябва да усещат за да се чувстват щастливи.

elhakoleda7121546Всички деца заедно отброиха последните секунди до запалването на елхата в Градската градина и след като тя грейна, красиви фойерверки обагриха небето над Ловеч.

С обичаното от всички дунавско хора, Духовият оркестър накара стотици деца и възрастни да се хванат за ръце на хорото, което се изви на площада, под разноцветните фойерверки.

Чрез „Ловеч днес“ предавам поздравленията към Община Ловеч за създадената празнична атмосфера, за което ме помолиха родители присъстващи на празничното запалване на коледна елха в Ловеч.

 

2 коментара

  1. Свиквай. Занапред ще е така, с големия тъпан. Наостри уши, затвори очи и се наслаждавай.

  2. Интересно, тази новина не беше отразена в сайта, че предстои днес, 07.12.2015г.! E да, то и Общината едва днес я съобщи в сайта си между другото като новина, та се превърна малко в ученическо събитие с участие на родителите, ама нищо. Важното е да се приеме като общоградско събитие с общодаскалски характер.

Comments are closed.