grip2802121Най-после добра новина за драстично намаляване на броя заболели от варицела съобщават от РЗИ Ловеч. За периода от 02 до 08 юни 2014 г. на територията на област Ловеч са регистрирани само 34 случая на деца, като за Ловеч има 14 заболели в Детска ясла №1 и 3, ЦДГ “Слънце”, “Мария Сиркова” и “Детелина” и училищата “Проф. Димитър Димов” и “Св.Климент Охридски”. В Троян – 17 заболявания в ОДЗ “Мир” и “Буковец”, ЦДГ “Синчец”, ОУ “Св.Св. Кирил и Методий”, СОУ “Св. Климент Охридски” и СОУ “Васил Левски”. В Тетевен – 2 случая в ЦДГ «Васил Левски» и НУ «Хаджи Генчо» и в с.Орешак – 1 случай.

Здравните инспектори са регистрирали 3 случая на скарлатина, като 2 са за гр.Троян на деца от ОДЗ “Мир” (втори случай на заболяването) и от ЦДГ “Синчец” с изследвани 26 контактни, от които 1 е положителен на Бета-хемолитичен стрептокок и 1 за с. Бели Осъм на 8 годишно дете, ученик в СОУ “Св.Климент Охридски” гр.Троян.

Заболяемостта от остри респираторни заболявания за гр.Ловеч леко покачва нивото си от предходната седмица – 51,9 на 10 хиляди население.По-ниска е от средната за страната.