police2909141Според справка за извършените домови  кражби в Община Ловеч, предоставена от  РУ на МВР – Ловеч, за периода 01.07. 2015 г. до 15.01. 2016 г., най-много кражби  са извършени в с. Слатина – седем на брой, и в с. Радювене – шест.
В Славяни и Лисец са регистрирани по четири кражби. Същевременно в Баховица, Умаревци и Александрово са извършени по три кражби. В Дренов и Хлевене полицията съобщава за две кражби, а в селата Тепава, Гостиня, Пресяка, Стефаново, Малиново, Скобелево и Къкрина са регистрирани по един брой.
В селата Брестово, Прелом,  Горно Павликени, Българене, Абланица, Лешница, Дъбрава, Йоглав, Дойренци, Смочан и Деветаки не са регистрирани домови кражби.
Повечето от извършените домови кражби са взломни, т.е. в имотите е проникнато чрез взлом на катинари, брави на врати, срязване на телени мрежи и счупване стъкла на прозорци. В много от случаите, за да се стигне до имота, от който е извършена кражба, е преминато през няколко съседни имота, където е констатирано взломяване, но не са заявявани липсващи вещи. Най-много се крадат медни съдове, електрически инструменти, моторни триони и в редки случаи домашни животни, хранителни продукти, бяла и черна техника.