mladost2909161Най-големият квартал на Ловеч – ж.к. “Младост, отбеляза снощи, 28 септември, своя празник. Много жители се събраха в двора на ОУ “Проф. Димитър Димов”, а сред гостите бяха председателят на Общинския съвет Петър Цолов и заместник-кметовете инж. Ивелина Радевска и Венцислав Христов.

„В приоритетите на ръководството на Общината е да търсим възможности за цялостен проект за обновяване на квартала. Затова нека си пожелаем успехи, ползотворни и докрай реализирани идеи! И  понеже сме в “Младост”, нека всички да се чувстваме млади, да взимаме пример от младостта и като нея да сме здрави, усмихнати и доброжелателни!“ Това се казва в поздравителния адрес на кмета на Общината Корнелия Маринова, който беше прочетен от зам.-кмета инж. Ивелина Радевска.

За доброто  настроение се погрижи Общинският духов оркестър.

Кварталът е създаден през 1975 г., в него има 30 блока и живеят около 10 000 човека. Тук се намират три училища и една детска градина. През последните години в квартала са изградени детски площадки,  от 2009 г. има параклис, а в центъра има и покрит пазар.

7 коментара

  1. И на празника на квартал “Здравец” имаше обещания,но ….

  2. “…да търсим възможности за цялостен проект за обновяване на квартала. Затова нека си пожелаем успехи…”
    Какво ще търсите и къде?!Възможностите бяха намерени и ги имаше,когато се натресохте в общината/разбира се не без участието на търговци и избиратели!/.Затова сега избирателите ви ще сърбат попарата,която сами си надробиха!Успех в още НЕвидимите резултати!

    1. ТОВА С ЕДНАТА детска градина ,вместо съществуващите ДВЕ,показва ясно колко “загрижени”и колко добре”познават”града си сегашните му Оправници!

Comments are closed.