Най-възрастният лъв в Зоопарка в Ловеч се намира в превъзходно здраве и радва всекидневно посетителите. Почти 20 години лъвът на име Дидо обитава своето заграждение и сред любимите атракции.

Преди няколко месеца той страдаше от болезнено възпаление на лигавицата на устната кухина (катарален стоматит), съобщи директорът на Зоопарка д-р Ивайло Станков. Тази болка не позволявала нормалното хранене на животното и то видимо е било отслабнало. Благодарение на навременните грижи на персонала лъвът е излекуван и в момента е напълно здрав. Това се вижда и от приложената снимка, която е направена днес, 22 август.

Всякакви днешни публикации със стари снимки и внушения за здравето на лъва и останалите животни в Зоопарк Ловеч следва да се считат за груба манипулация, нямаща нищо общо с реалното състояние, заявиха от управата на парка.

14 коментара

  1. ЗАТВАРЯНЕ НА ЗООПАРКОВЕТЕ! ВСИЧКИ!

  2. Този лъв -някога е бил лъв-царя на животните-сега в Ловеч е един затворник,който не е осъдн за убийство или тероризъм, и ще лежи там до живот!!

  3. А бре! Лъвът да не е дал интервю, че знаеш, че се чувства добре? Ами я обади колко неграмнотни решения се вземат? Няма да обадиш. Господ да го прости Алонсо. То сигурно и това не е било неграмотно решение. А ми другото…. ??? Ми няма да покажеш че дурги животни от типа тревопасни дори нямат постеля от слама или сено да спят та лягат на земята.

  4. Крадете всичко без да ви пука че животни страдат нали майка ми мръсна. Тия грехове децата ви ще ги плащат отрепки жалки!!

  5. На г-н директора Станков, му кажете да отиде на очен лекар.
    “Това се вижда и от приложената снимка, която е направена днес, 22 август.”

    На приложената снимка се вижда един лъв на който му се броят прешлените по гърба. Което, изобщо не означава “животно в добро здраве”.

    Липсата на мускулна маса от видимата част на задните крака, показва един ‘залежал живот’, липса на каквито и да е игри и забавления за животното, с което да се стимулира неговата физика.
    А за крайно малкото помещение в което е настанено – няма какво да говорим.

    Основния въпрос обаче е къде са “4 Лапи”, че не помогнат на животните от зоопарковете в България, ама за Сирия се юрнали…. ????

    1. А това мечки в добро здраве ли са ? Според вас де….

  6. веднага да се алармира обществото и институциите да се вдигне шум и предизвика проверки – това е жестоко

  7. Лъжааааа!!!! Преди 1 седмица бяхме там. Всички животни са в отчайващо състояние! Мечките….нямам думи за тях. Кажете с какво се хранят тези животни????

  8. Искам всички мизерници там наречени общински съвет, да си подаде оставка или да ходят да живеят в тази дупка наречена зоопарк.

Comments are closed.