litexmotors2504131Литекс Моторс печели за 2ра поредна година приза за най-добър завод в мрежата на Грейт Уол Моторс. Грейт Уол показва 6 модела SUV на щанда си в Шанхай – най-интересни за европейския потребител са премиерите на Hover H2 и H8

В периода на автомобилното изложение в Шанхай, Китай Great Wall Motors проведе международна дилърска конференция. На нея българският автомобилен производител Литекс Моторс, който си партнира с китайския автомобилен гигант, беше удостоен с престижно отличие – „Най-добър завод в мрежата на Great Wall Motors“, съобщават от компанията. Литекс Моторс получава престижната награда за втора поредна година. Наградата беше връчена на директора на Литекс Моторс в Китай – г-н Антон Дончев лично от вицепрезидента на GWM г-н Ксинг.

litexmotors2504132Една от най-важните премиери на GWM е компактният SUV – H2. Това е нов концептуален модел на китайския автомобилен гигант и е първа пълна разработка на немския дизайнер Андреас Дойтел (ръководител на дизайнерския отдел на Грейт Уол Моторс от 2011 година). Н2 ще даде конкурентно предимство на Грейт Уол в най-успешния в Европа сегмент на компактни SUV. Друга премиера, която скоро би могла да зарадва европейските потребители, е престижният модел Н8 в сегмента на големите SUV-ове. Литекс Моторс очаква Н8 да бъде позициониран като флагман на марката с изключително ценово предимство в сегмента. Двата модела се очаква да бъдат пуснати на китайския пазар през 2013 година и да допълнят успеха на Н6 – най-продаваният SUV на най-големия автомобилен пазар в света – китайския.

На шанда на Great Wall са представени общо 23 модела. GWM показаха и студията на SUV модела H7. Изключително иновативен, модерен и елегантен високопроходим автомобил с дължина малко под 4,8м, който ще бъде предлаган и с хибридно задвижване. В оборудването влизат редица екстри, отговарящи на най-модерните технологии за управление, комфорт и сигурност в автомобилната индустрия.

H6, чието производство се ще започне в завода на Литекс Моторс в Баховица в началото на  втората половина на 2013 г., отново показва висок стил. Н6 е моделът, благодарение на който SUV брандът на GWM постига триумфални резултати и за първото тримесечие на 2013г. Общо 89,689 SUV автомобила са били продадени от GWM за периода, от които най-голямата част са H6. Този резултат е с близо 20 000 бр. повече от други конкурентни марки и прави GWM лидер в сегмента. Great Wall Motors планира да представи пълна гама SUV модели за европейския пазар до 2015 г.

Междунардоният автомобилен салон в Шанхай събира на обща площ от 280 000 м2 големите автомобилни производители в световен мащаб, които презентират най-новото и интересното при производството на автомобилите си. Престижното събитие се очаква да бъде посетено от около 1 000 000 души от цял свят и ще бъде отразено от над 10 000 журналисти.

Great Wall Motors (GWM) е най-големият частен автомобилостроител в Китай. Китайска марка №1 по износ на автомобили и 6 ти по обем на продажби за 2012 на китайския пазар, където общо през годината бяха реализирани 19,3 млн. автомобила. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 130 страни по целия свят, вкл. държави от Европейския съюз. GWM са първата и единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС и единствената китайска марка, чийто автомобили се произвеждат в завод, в Европа – завода на Литекс Моторс в България.