Днес, 13.06. 2017 г., кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова назначи със своя заповед междуведомствена комисия с председател инж. Петър Деков – главен експерт ЗББД в Община Ловеч, с цел извършване на обстойна проверка на алеята „Баш бунар“.

Проверката е по повод вече паднали скални масиви на алеята и вероятността от нови свличания. Заповедта е на основание чл. 44, ал. 1, т. 8 и ал. 2 от ЗМСМА във връзка с чл. 65, ал. 1, т. 3 от Закона за защита при бедствия и Заповед № 798/09.06.2017 г.

Предвижда се на 14.06.2017 г. от 09:30 ч. да извърши оглед на скалните масиви и зелената система, намиращи се над алеята „Баш Бунар“. Комисията ще установи на място опасните скални участъци и необходимостта от обрушването им, както и наличието на изсъхнали и опасни дървета и храсти и необходимостта от премахването им.  Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на Даниел Колев – зам.-кмет на Община Ловеч.

Ако комисията констатира, че липсва опасност от нови свличания, алеята ще бъде отворена за движение незабавно.

2 коментара

  1. Няма да се плашиш. В наше село Кърпачево пък затвориха пещерата Стълбица. Във вестник Народен глас пишеше, че падали камъни та се е късало от сругване. Аз не видях един паднал. Отвори това: http://vladilovech.byethost7.com/pictures/devetaki/cave.htm Най-долу избери връзката още. След това Стълбица. Обикновено снимам едни и същи места. Ха виж дали някоя съм хващал прясно паднал камък.

  2. Да!Алея “Баш бунар”е затворена поради свлачище.
    Днес бях на алеята.Не забелязах катастрофално свлачище.Само откъснати отделни скални късове.
    Но добре е затворен достъпа и поставен забранителен знак за влизане по алеята.
    Заради двете ПЕПЕЛЯНКИ / възрастна и по-малка/,които видях да пълзят на алеята преди “Юзината”,мисля,че е удачно редом със забранителния знак да се постави и знак със ЗМИЯ и писмено предупреждение към родителите да не пускат децата си свободно и без надзор по алеята.

Comments are closed.