pitanepodlezi311151Павлин Иванов

Имам много публикации касаещи невъзможността на хора с увреждания да ползват скъпоструващите и никога нефункционирали рампи в ловешките подлези. Все още, по част от съоръженията има найлон от тяхната фабрична опаковка.

Платформите за хора с увреждания никога не са били използвани от хората, за които са направени, но пари за тяхната „поддръжка“ са плащани вече 3 години.

Инвалидите, кучета ги яли! Но виж фирмите, това е друга работа!

Община Ловеч плаща годишно 4200 лв. по договор за поддръжка на платформи, които никога не са ползвани! По договор, за всяка от 7-те платформи се плаща по 50 лв. без ДДС!

Това е видно от подписаният и подпечатан отговор на бившия кмет Минчо Казанджиев до общинския съветник Ирина Митева. Отговорът на Казанджиев е от 7 юли 2015 г.

В него, черно на бяло е написано, че за сервизиране на 7 броя платформи по договор, данъкоплатците са плащали:

За 2013 г. – 1050 лв. без ДДС (договорът е сключен на 25.09.2013 г)

За 2014 г – 4200 лв. без ДДС

За 2015 г – 2800 лв. до месец юли

podlezi1311132Подчертавам много дебело – досега са платени над 8000 лева за поддръжка на платформи, които са заключени и е невъзможно хората с увреждания да ползват!

За начина на мислене на Казанджиев и произтичащите от това действия, ловчалии вече отсъдиха и изхвърлиха кмета от управлението. Тепърва ще станат ясни мащабите на „удобните“ договори, които ловчалии са плащали по Минчово време.

За да не бъде част от предизборната кампанията, забавих публикуването на много материали свързани със ставащо в община Ловеч. Този е първият от серията публикации, която ще може да прочетете.

Припомням публикация от 14 ноември 2013 г., която важи и днес:

Какъв е смисълът от европроектите или как хората с увреждания не могат да ползват изградените специално за тях съоръжения в ловешките подлези?

10 коментара

  1. …………….ами сега ?……………….какво ще стане?……нищо-нали?…….Това не са малко средства………………

  2. Деца и възрастни с увреждания в инвалидни колички години наред не могат да ползват платформите.Пресичаме страхувайки се.Носим децата си на ръце в болницата на изследвания. Социално подпомагане е на 3 етаж/Дом Преслав/. Как да се придвижи човек с увреждане?Бюрото по труда също е недостъпно.В библиотеката също не може да се посети на 2-3 етаж.С тези пари от поддръжка можеха да се закупят и монтират рампи на изброените от мен места.:Защо правим живота на хората с увреждания още по труден?Голяма част от тях, не са излизали от жилищата си с години……..Трудно е да се бориш за елементарните неща от които деца/възрастни/ имат огромна необходимост за по нормален живот, но не е и невъзможно.

Comments are closed.