Над 400 чувала и 800 ръкавици бяха употребени от доброволците в акцията „Да почистим Ловеч заедно” по повод Световния ден на Земята – 22 април.
Събраното количество отпадъци предстои да бъде изчислено, но сега е ясно, че се е работило в над двадесет участъка, така че Ловеч да стане по-чист и приветлив град.
Служителите на Общинската администрация почистваха на пътя към кв. „Гозница“, пътищата към кв. „Продимчец“, кръговото на изхода към с. Баховица и с. Лисец, детелините на изходите към Угърчин и към Троян, на отбивките преди и след бензиностанция „Газпром“ и др.
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и служители от  Дирекция “Образование, здравеопазване, култура и туризъм” почистиха района около Паметника на руския войн по стария път към Севлиево.
В кампанията се включиха още три училища и три детски градини, БЧК и още десетина самоорганизирали се  групи по местоживеене. Община Ловеч осигури за доброволците освен чували и ръкавици, и организация за извозване на чувалите.

4 коментара

  1. Идеята е хубава, но изпълнението си е типично нашенско. Групата, която чистеше на околовръсното между ЖК Младост и Гозница, в областта на подлеза, си пълнеше чувалите с окосената трева. Отгоре сложиха малко пластмасови шишета и приключиха за отрицателно време.

  2. Хахахаха това ме преби.Значи гражданите да свършат работата на ЕКО или там новото му име,под формата на смешна акция за нещо което е работа на платени хора.

Comments are closed.