pochistvane2704148Над сто служители от общинската администрация в Ловеч се включиха в националната кампания „Да изчистим България за един ден” вчера. Те основно почистиха от наноси, отпадъци и саморасли храсти района около езерото на парка „Стратеш”, междублоковите пространства около общинските жилища в ж. к. „Здравец” и кв. Гозница, където се включиха и наематели, алеята Башбунар, пътя около Пресечената скала на изхода за Троян.

Събраният отпадък бе извозен от общинската фирма „Еко”. Чували и ръкавици бяха предоставени от общината на служителите, както и на другите участници в почистването на града. Сред тях бяха още служители на „ЧЕЗ Разпределение” и „ЧЕЗ България” в Ловеч, които основно почистиха района около старата римска баня и боядисаха ръждясалите електрически касети в кв. Вароша. На Стратеш в екоакцията се включиха и от „ВиК”.

В с. Малиново от тревна растителност бяха почистени речните корита и площадът в селото, гробищният парк и зоната за отдих до читалището. Малиновчани засадиха и 50 липи и туи, както и цветя в новодоставените кашпи.

В Ловеч в парка „Стратеш” общинските съветници Страцимир Петков, Владимир Кочев, Цоло Гачев и Пламен Линков засадиха две секвои, закупени с лични средства.

На призива „Да почистим България за един ден” откликнаха и много граждани, които чистиха районите около жилищата си.