На 13.10.2017 год. около 11.15 часа в гр. Ябланица, лек автомобил “Опел Корса” управляван от 58 годишен мъж от гр.София, приближавайки пешеходна пътека не пропуска преминаващите от дясно на ляво пешеходци, в резултат на което е блъснал 58-годишна жена  и 7 годишната й внучка.  Пострадалите са откарани в болнично заведение с повърхностни наранявания, а на водачът е  съставен акт по ЗДВП. Пробата му за алкохол е отнрицателна.

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство срещу 39-годишен мъж от с.Глогово след като управлявания от него лек автомобил «Мицубиши» е бил спрян за проверка, при която е установено, че лицето е неправоспособно, а превозното средство е без регистрационни табели и е с прекратена регистрациая.

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържана 45-годишна жена от плевенското село Комарево, която на 14 октомври около 20.00ч  в с.Черни Осъм е установена да управлява лек автомобил с 1,41 промила алкохол в издишания въздух. Същата вечер, около 23.50ч. в РУ Троян е образувано друго бързо производство след като 43 годишен мъж от с.Врабево е установен да шофира в града с 1,42 промила алкохол. Мъжът също е задържан за срок от 24 часа в РУ Троян.

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство след като на 13 октомври, в хода на провеждана полицейска операция служители на полицейското управление са направили опит да спрат за проверка л.а. «Фолксваген Поло». Водачът на автомобила не е спрял на подадения сигнал със стоп палка, но е бил разпознат от служителите на реда като 23-годишен, криминално проявен мъж от с.Глогово.

Полицейския патрул е последвал «Фолксваген»-а, като малко по-късно превозното средство е открито изоставено на черен път в гориста местност и със свалени регистрационнни табели. При извършена справка в масивите на МВР е установено, че 23-годишния водач е неправоспособен,  а «Фолксваген»-а е спрян от движение през 2013 година. Атомобилът е иззет , а по  случая работа продължава РУ Тетевен.

В РУ Тетевен е образувано бързо производство след като на 13 октомври около 22.30 часа край града за полицейска проверка е спрян л.а. «Фолксваген» без регистрационни табели и управляван от 19 годишен жител на с.Глогово. Установено е, че водачът е неправоспособен, а превозното средзство не е регистрирано по надлежния ред.

В РУ Троян е образувано досъдебно производство срещу 38-годишен мъж от града, който на 13 октомври около 13.30 часа в с.Дълбок дол при управление на л.а. «БМВ Х5» е преминал през прясно асфалтиран участък след което  е  започнал словесен конфликт и е отправил обидни думи към служител на РПС-Троян.  Проверка е установила, че върху прясно асфалтиран участък в с.Дълбок дол има следи от автомобилни гуми, които са надрали горния слой на новоположената настилка, като  повредения участък е с дължина 18 метра и ширина 4 метра или с обща площ 72 кв.м.