lovechsad2011152Районна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт 31-годишен мъж, който е управлявал лек автомобил след употреба на наркотици, съобщават от прокуратурата.  Обвинението срещу Мартин  М. е за това, че на  31март тази година, около 01.30 часа в Ловеч, на бул.“Мизия“, управлявал  лек автомобил “Опел Вектра“,  след комбинирана употреба на наркотични вещества – амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол, установено по надлежния ред чрез съдебно-химическа експертиза.

Обвиняемият  е осъждан  за общоопасни престъпления – две осъждания за държане на наркотици, управление на автомобил след употреба на алкохол и управление на автомобил след употреба на наркотици.

На 30 март вечерта  двама негови познати му се обидили да ги   закара  до Севлиево. Взел лекия автомобил  на брат си “Опел Вектра“  и заедно с приятелите си потеглили. Около 01.30 часа след полунощ на 31 март, лекият автомобил, управляван от обвиняемия, бил спрян от служители на дежурен полицейски автопатрул, който при проверка на автомобила, открил вещества и предмети, „наподобяващи  материали и прекурсори за направа на наркотични вещества“. Тримата били задържани за срок от 24 часа. Назначената съдебно-химическа/токсикологична експерти    а  на биологичните проби, на водача на автомобила установила  комбинирана употреба на наркотични вещества.   Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Ловеч.