В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител след като в първите часове на 11 септември е постъпил сигнал от 45-годишен жител на града, че от къщата му са отнети значителна сума пари и златни накити. По данни на собственика отнетите накити и пари са съхранявани в  чекмедже на нощно шкафче в спалнята му. Работата по случая продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който е отнел около 505 м. многожилен меден проводник от землището на с.Къкрина.

В РУ Тетевен е образувано досъдебно производство срещу 38-годишен мъж от с. Български извор, който е установен да управлява лек автомобил без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.

В РУ Троян е образувано бързо производство и за срок от 24 часа е задържан 52-годишеун мъж от с. Орешак , който е установен да шофира с 2,43 промила алкохол в издишания въздух.

В РУ Ловеч за срок от 24 часа е задържан 24-годишен жител на с. Умаревци, който е установен да управлява лек автомобил след употреба на амфетамин и метаамфетамин. По случая е образувано бързо производство.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство и за срок от 24 час е задържан 43-годишен мъж от гр.Ловеч, който е установен да шофира  с 1,82 промила алкохол в издишания въздух. 

Полицаи от РУ Луковит са установили и задържали за срок от 24 часа двама мъже  на 22 и 20 години, които  на 10 септември са счупили витрина на търговски обект в с.Бежаново. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.