Мъж и жена са задържани в Ловеч за притежание на наркотични вещества след проведена съвместна акция на ГДБОП-София и ОД МВР-Ловеч, под ръководството на Окръжна прокуратура-Ловеч.

На 02 ноември  в 00.10ч. в ж.к. «Младост» полицаи са спрели за проверка л.а. «Рено Меган» управляван от 38-годишен, криминално проявен мъж от с.Кирчево. В колата е пътувала и 23 годишна жена от гр.Ловеч, известна на полицията. В хода на проверката  в лекия автомобил са намерени и иззети 100 британски паунда, 100 евро и около 1200лв., 3 броя хартиени пликчета и пластмасова кутийка, съдържащи бяло кристалообразно вещество, които при полеви тест са реагирали на наркотичното вещество «метаамфетамин».  Открито е и прозрачно полиетиленово пликче с кафяво вещество, което при тестване е реагирало на канабис. При извършен личен обиск в джоба на връхната дреха на младата жена е намерено пликче със суха тревиста маса-канабис. Лицата са задържани за срок от 24 часа.

В хода на последвалите процесуално следствени действия, в къща и в стопанска постройка към нея в село Кирчево, обитавана от 38-годишния мъж полицаите са открили течности в различни по обем опаковки, прекурсори, предназначени за производство на наркотици, стъклени колби, везни и газови котлони.

След изтичане на 24-часовото полицейско задържане на лицата с прокурорско постановление са задържани за срок от 72 часа.

По случая е образувано досъдебно производство за притежание на наркотични вещества с цел разпространение и работата продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура-Ловеч.

 

3 коментара

Comments are closed.