policebeleznici1809141Мъж,  държал цигари без бандерол и жена с незаконна ловна пушка   са oсъдени, след одобрено от съда споразумение на Районна прокуратура. Тетевен, съобщават от прокуратурата.

Огнян И. се признава за виновен и е осъден за  това, че на 20 април тази година в жилище и в селскостопански помещения в с. Малка Желязна, Ловешка област,  държал акцизни стоки  –  1002 кутии цигари марка “PINE Blue” 85 мм на обща стойност 7 515 лв. Цигарите са били без бандерол. Наложено му е  условна присъда- лишаване от свобода за срок от десет месеца с изпитателен срок от три години.

Росица М. се признава за виновна и е осъдена за това, че по същото време и място е държала огнестрелно оръжие  – един брой ловна пушка, марка „ТОЗ-25”, кал. 16 и  боеприпаси – 9 броя ловни патрони, кал.16 и 5 бр. ловни патрони –кал.12, без да има за това надлежно разрешение, което се изисква по  ЗОБВВПИ. Наложено й е  условна присъда –  лишаване от свобода за срок от една година с изпитателен срок също от три години.

Предметът на престъплението – 1002 кутии цигари “PINE Blue” и ловна пушка  са отнети  в полза на държавата, съобщават още от прокуратурата.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици на влязла в сила присъда.