По искане на Окръжна прокуратура – Ловеч съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Цеко Ц. за притежание на кокаин с цел разпространение.

Прокуратурата е привлякла 52-годишния мъж в качеството на обвиняем за това, че през периода 2016 – февруари 2017 г., в гр. Луковит, без надлежно разрешение, издадено по Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите разпространявал високорискови наркотични вещества – кокаин, като ги продавал на различни лица, по чл.354а, ал.1 от НК.

При извършени на 28.03.2017 г. претърсвания са намерени вещи, ползвани от лицето –електронна везна и банкова карта, по които има следови количества от бял прах. При личен обиск на същата дата в бельото му са намерени 7 бр. опаковки с кокаин. В помещения на негова фирма са намерени 46 бр. патрони 22 кал., самоделно устройство за такива патрони и пушка с преправена цев.

Към делото е приложен АУАН, съгласно който при извършена проверка на 28.03.2017 г. с наркотест Drug Check 3000 е установено, че Цеко Ц. е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества, като тестът е реагирал на кокаин.

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Цеко Ц. е автор на престъплението, за което е привлечен като обвиняем. Повдигнатото обвинение е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Начинът на извършване на престъплението и степента на обществена опасност на деянието, като и наличните данни, от които може да се направи обосновано предположение за извършени от лицето и други престъпления, обуславя реална опасност то да се укрие или да извърши друго престъпление, поради което съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Велико Търново.

2 коментара

  1. От къде мога да си извадя разрешително за продажба на дрога?Питам за един преАтел.

Comments are closed.