propadanemost404131

ОБНОВЕНА

Днес в 09.45 часа в ОУПБЗН-Ловеч е подаден сигнал по линия на тел. 112 за пропаднал мост в с. Рибарица, община Тетевен. На място са изпратени екипи от РС ПБЗН от Тетевен и Ябланица и спасителен екип от ОУПБЗН от групата за спасителни дейности, съобщават от пресцентъра на Областна администрация.

Инцидентът е станал при превозване на бетон от бетоновоз, марка „Мерцедес“, със софийска регистрация. Мостът е на четвъртокласен път, свързващ мах. Даковото с третокласния  път за Тетевен. Съоръжението е на 60 години, по информация от кмета на общината, а дерето е дълбоко около 10 м., бреговете са стръмни и е трудно изваждането на автомобила. Няма пострадали, освен шофьорът на тежкотоварната кола. 41-годишният Христо Христов е бил затиснат в кабината, но е освободен от спасителните екипи, като се е наложило да се реже част от кабината. propadanemost404132Той е прегледан от екип на Спешна помощ, установено е, че има травма на мускулите и сухожилията в тазобедрените стави и бедрото., както и фрактура на малкия пищял под коляното. Настанен е за наблюдение в Хирургично отделение на МБАЛ – Тетевен. Лекарите са категорични – няма счупвания, до момента не е пожелал да бъде транспортиран до друго лечебно заведение, поясни д-р Татяна Ганчева, директор на Центъра за спешна помощ в Ловеч.  

Бетоновозът е с тегло от около 28 т, от които 8 т. е бетонът. Има обходен път за живеещите в квартала.

На мястото на инцидента сутринта незабавно замина областният управител Ваня Събчева. Там бе и кметът на общината Милен Милев, както и спасителни и пожарни екипи, и представители на фирмата, собственик на бетоновоза.

Обсъдени са вариантите за възстановяване на моста  и осигуряване на транспорта от мах. Даковото. В момента са правят опити да бъде изваден автомобилът от дерето. Спасителните екипи изрязват част от металния парапет на моста, за да се осигури достъп на техниката за извличане.

propadanemost404135Областният управител е останал на място докато теренът не бъде напълно обезопасен.

Ваня Събчева е разговаряла с кмета на общината за мерките, които трябва бъдат предприети. Очаквам по най-бързия начин да получа мотивирано искане от общината с експертиза и количествено-стойностна сметка, за да дам незабавно положително становище и документите да бъдат изпратени в най-кратък срок до Междуведомствената комисия, коментира Събчева.