Днес служители от отдел Бюджетна дейност „Комунална дейност“ към Община Ловеч с ръководител Валентин Пенчев  монтираха нова входна врата на сградата на Стоматологията в Ловеч. Съоръжението е осигурено от Община Ловеч и замени старата врата, която е поставена още с построяването на сградата през 1969 г.

Новата придобивка осигурява по-голяма сигурност, топло  и шумоизолация, както и комфорт за ползващите сградата. „Старата врата беше в ужасно състояние, през нея при затворено положение спокойно минаваха котки“, споделиха доктори и зъботехници.

Преди по-малко от два месеца беше ремонтиран и подстъпът  към стоматологията. Старите и изпочупени плочки бяха подменени с нови, а пространството наоколо почистено и облагородено.

Проблемите на сградата нашумяха през 2014 година, когато избухна гражданско недоволство поради готвена продажба от страна на бившето вече общинско ръководство. Тогава стоматолозите направиха поредица протести и внесоха подписка в Общинския съвет срещу намерението да се продаде обекта.

Сградата сега е общинска собственост. Под наем в нея работят около 50 зъболекари, зъботехници и медицински сестри, като има и лекарски кабинет.

 

10 коментара

  1. Това наистина е значително постижение, видим резултат. Уверих се на място. Сменена е само вратата, а желязната дограма със стъклата около нея са енергийно ефективни от комунистическо време.

  2. Колко е зле положението в тази държава, щом това се счита за новина….

  3. Горди сме с тази врата, да идват туристите 😉

  4. Напишете и крушка като сменят!
    Голяма работа вършат в тая Община…
    Божкеее…

  5. И това трябва да ни впечатли ли?Те обядите и вечерите на управляващите крадци са по-скъпи от тази врата!Нещастници, ще дойде Видов ден, не го забравяйте, всеки ден се моля да си получат заслуженото, и дано по-скоро видят условията в затвора!

Comments are closed.